Nyttigt att gå i trappor

Många försöker få in lite mer motion i vardagen. Röra på sig utan att det blir allt för komplicerat. Du måste inte träna så hårt att du svettas eller blir helt slut. Det kan räcka med att ta trapporna i stället för hissen eller flytta på skrivaren till ett annat rum.

Naturligtvis räcker inte det här för att du ska må bra. Men det är små steg på vägen mot bättre hälsa. Trappor är speciellt effektiva, och även något som folk tycker om av andra anledningar. En snygg trappa kan göra underverk i ditt hem. Bli ett blickfång som får dig på bra humör varje dag. Vilket också är viktigt för din hälsa.

Skapa den perfekta trappan

Det finns moderna trappor som du nästan inte ser. De verkar sväva på moln, utan några fasta punkter. En illusion som är helt fantastisk. Andra trappor är gedigna. De kanske är gjorda av trä och ser ut som om de kommer att hålla i flera generationer. Det bästa med allt det här är att du har ett val. Ditt hem ska se ut som du vill ha de. PS Trappor kan du lita på.

Så den perfekta trappan är en som du kan leva med. Som du har lust att använda varje dag. Det är inte alla som känner en djup känsla för konstruktionen av sitt hem. Men bra många är noga med hur de väljer. De tycker det är viktigt med den dagliga dosen av att vara nöjd med hemmet.

Gå i trappor hela dagen

Vissa byggnader är gjorda för att du ska använda trapporna flera gånger om dagen. En del skolor har lektioner på flera våningar, och det är inte möjligt att forsla alla elever i en hiss. Det finns innerstadsskolor i en del storstäder där eleverna får klättra upp fem våningar varje morgon och eftermiddag. Modern skola med många trappor är det allra senaste.

Men alla trappor är inte likadana. Vissa har trappsteg som är tunga och höga, det är svårt att gå i dem. Andra har precis lagom höjd, de är inte branta men ändå inte för långa. Att lagom är bäst även när det kommer till trappsteg kanske inte är det första du tänker på. Men så är det, och en bra firma vet hur de ska göra trappor som är både snygga och bekväma att använda. Speciellt när du måste gå upp och ner flera gånger.