Ett trendigt och miljövänligt material

De flesta tycker om trender. Egentligen är det ju så de kommer i gång, när flera personer är intresserade av samma sak. Vare sig du är en trendsättare eller efterföljare så är det många trender som är riktigt bra. Som när det handlar om miljö och hur den bör skyddas.

En av de trender som fortsätter att växa till sig är hur du kan göra jorden en bättre och renare plats. Inte bara genom det som ledarna bestämmer på sina möten. Utan med de val du gör i ditt dagliga liv. De flesta tänker inte på var saker och ting kommer ifrån. Men till och med dina underkläder har att göra med miljön.

Ett nytt och intressant material

Att kalla bambu för ett nytt material är inte riktigt rätt. Det har använts i flera tusen år. Men nu för tiden är det en större del av livet även här i Norden. Bland annat med trenden att göra kläder i bambu. Det är ett mjukt och luftigt material som tillåter huden att andas. Det är därför bambu är så perfekt för underkläder. Weard har bra saker.

Vad har det här att göra med miljön? Bland annat det faktum att bambu är lättodlat. Det behöver inte en massa kemikalier och gifter för att bli hög och ståtlig. Till skillnad från bomull som är känsligt för ohyra. Så redan där har du en bra anledning till att välja miljö, utan att för den skull välja bort din egen bekvämlighet. Det är trendigt med både möbler och underkläder i bambu.

Odla bambu lite överallt

En annan sak som är intressant har att göra med hur snabbt bambu växer. På samma lilla jordplätt kan du få flera skördar om året. Ett plus för det lilla jordbruket som kan tjäna mer pengar. Många av de som levererar bambu till klädindustrin är fattiga och behöver få ut så mycket som möjligt från sitt odlande. De är väldigt glada över trenden med saker gjorda av bambu.

Men det är inte bara för att göra kläder eller möbler som folk odlar bambu. Det har blivit en populär växt i svenska trädgårdar, och det klarar sig riktigt bra. Bambu känns så exotiskt men det finns arter som växer så det knakar i ett kallt klimat. Vem hade trott att bambu skulle trivas i Österbotten?

Naturliga material för underkläder

Både bambu och bomull är fantastiska material när du ska göra kläder, både underkläder och annat. Det är mjukt och skönt att ha på sig, även när det är varmt ute. Med tanke på hur mycket annat som påverkar din kropp negativt varje dag bör du verkligen satsa på naturliga material när du kan.

Lär dig också ta hand om dina underkläder på rätt sätt. Det är bra att byta ofta, och tvätta dem i rätt temperatur. Läs gärna igenom instruktionerna som följer med plaggen, de finns där av en anledning. Många skaffar sig flera uppsättningar av sådant de byter varje dag så de alltid har något rent att sätta på sig.

Välja underkläder som gör dig glad

Framför allt ska du tänka på dig själv när du köper underkläder. Trender är bra att läsa om och ibland följa men i slutändan är det du som ska leva med det. När det gäller något så trendigt som bambu kan du dock få det bästa av två världar. Sköna underkläder som också är miljövänliga. Fria från kemikalier och väldigt snygga.

För det ena måste inte utesluta det andra. Du kan få snygga, trendiga kläder som också är sköna och naturliga. Det bästa av två världar så att säga. För när du vet att du har något fint på dig där under så brukar det få folk att sträcka på ryggen. Ingen annan ser det, men du vet själv vad du har på dig. Det är ganska roligt att tänka på vilket inflytande något så enkelt som en trosa kan ha på självförtroendet.

Så välj sådant som du tycker om, i just den färg som du vill ha. Det är också en bra present, antingen om du känner till kompisens smak eller du ger ett presentkort. För alla använder underkläder, eller nästan alla, och det varje dag. Varför då inte unna dig något riktigt fint?