Hur du undviker dyr flytt

1854-1

Det kan vara roligt att flytta. Eller rättare, sagt, att få ett nytt hem. Du kanske hittat drömbostaden, äntligen har du kunnat köpa eget. Det där fantastiska jobbet som du sökt till blir en verklighet, men det är i en annan stad. När familjen växer så ändras behoven och nu är det dags för större hus. Allt det här är positiva saker som hör till din utveckling som individ. Men det är få personer som faktiskt tycker att det är kul med själva flytten.

Tvärtom så kommer en flytt högt upp på listan över sådant som förorsakar stress. Egentligen är det mycket som har att göra med hem och bostad som kan leda till stress. Alla tycker om att ha det rent och fint hemma. Men med allt du har att göra hela veckan så är det svårt att orka med städningen också. Då är det ofta något annat som blir lidande, saker som du egentligen skulle vilja göra men som du inte hinner med. Så med både flytt och städning gäller det att hitta en lösning som är realistisk.

Planera ditt liv och din flytt

Genom att planera så löser du inte något automatiskt. Men det kan bli lättare att se vad som behöver göras. Du kan sedan vidta åtgärder för att allting blir gjort, även om det kanske inte nödvändigtvis måste vara du själv som tar hand om det. Istället kan du antingen delegera eller outsourca. Om det inte är så dyra utgifter så kan det vara skönt att lägga över det på någon annan. När de städar ditt hem kan du lägga fokus på familjen. 

Det här är en klar fördel med hemstädning. Du får tid över för annat som är viktigt. Ett rent hem ska inte underskattas, men det är något som proffsen kan ta hand om. Dina barn är det bara du som kan ge dem det de behöver. Samma sak med flytten. Du måste inte kalla på hela vänskapskretsen för att de ska bära och kånka. Det går att anlita en flyttfirma som gör allting. Och ofta på hälften av den tid det skulle ta för dig och dina kompisar. Plus att du inte blir helt förstörd av allt som måste göras. Ta gärna kontakt med dem om du har några frågor. 

1854-2

När behoven förändras

En person som inte jobbar kanske känner att städningen går som en glans. De har inget annat att göra än att ta hand om hemmet, och har mycket tid över för sig själva. Men så förändras behoven. Du måste eller vill börja jobba, och med en gång så har du mindre tid. Du kanske vill fortsätta med de kurser eller hobbyer som du redan har. Eller så vill du kunna träna, vara ute eller göra precis det du har lust med. Helt plötsligt så upplevs städningen som ett nödvändigt ont, på grund av all den tid du tar.

Eller så har du tid men inte riktigt de krafter du skulle önska. Många pensionärer är friska och sunda, men långt ifrån alla. Du vill att hemmet ska vara prydligt och rent, men krafterna räcker knappt till att bädda sängen. Så det finns flera bra anledningar till att kontakta en städfirma. Det kan också helt enkelt handla om att du inte har någon lust att städa. Plus att proffsen gör det så mycket bättre. Du kan få billigare hemstäd när du blir äldre. Läs mer i den här artikeln i Expressen

Håll ett öga på pengarna vid flytt

Det har blivit relativt billigt med hjälp vid flytt. Dels beror det på RUT-avdraget som gör att vanligt folk också har råd. Det är kanske på grund av detta som antalet städ-och flyttfirmor ökat, vilket i sin tur har lett till rimligare priser. Om du ändå måste hyra en skåpbil samt köpa pizza och öl åt dina kompisar så kan du lika gärna lägga över det hela på någon annan. Viktigt undvika dyr flytt

Helt klart så kostar allting pengar. Men du måste väga för-och nackdelarna mot varandra. De pengar du lägger ut på en flytt, till exempel, kan göra att du slipper gå till sjukgymnasten när ryggen packar ihop på grund av allt bärande. Eller så har du tid att jobba över ett par dagar, så att de både täcker flyttkostnaderna och blir över. 

Bättre vardag med flytthjälp

Livet är en ständig balans mellan vad du måste göra och vad du skulle vilja använda din tid till. Många trivs på jobbet även om inte alla har sitt drömjobb. Ofta så är det dock ganska körigt med pendling till jobbet, hämta barnen på dagis, laga middag och så vidare. Om du sedan ska flytta eller städa så kan det lätt bli lite för mycket. Därför kan det vara värt att anlita utomstående hjälp för dessa uppgifter och därmed få en bättre vardag.