Höjbara bord ger godare mat

1931-1

Det finns mycket du kan skylla på om maten inte är god eller om kakan ser misslyckad ut. Allt från spisen till hög-eller lågtryck utomhus. Men faktum är att bra redskap kan göra stor skillnad. Det är inte bara ett sätt att skylla ifrån sig, utan något som kan göra livet lättare. Inte bara när det kommer till matlagning, utan inom alla livets områden. Genom att satsa på något bra så kan du förvänta dig bättre resultat. 

Bord och stolar kanske inte är det första du tänker på när du hör ordet verktyg. Men för de som jobbar på kontor eller ett annat yrke där du sitter mycket så kan det helt klart räknas med i den kategorin. För om du sitter ordentligt så orkar du med mer. Det blir lättare att fullfölja de uppgifter du har för handen, och göra dem väl. 

Hur du lär dig sitta rätt

Det finns något som kallas för ergonomi. I kort kan det beskrivas som läran om hur arbetsmiljön påverkar en person. Framför allt då rent fysiskt, hur de sitter eller står. På många arbetsplatser har de en relativt hög sjukskrivningsnivå. Folk trivs kanske med jobbet men sliter ut sig med fel sittställningar. Verktygen är inte de rätta kan man säga. Välj en ergonomisk arbetsstol hos Ergoff

En liknande situation kan lösas ganska enkelt genom att byta ut möblemanget. Det låter dyrt och vidlyftigt, men är något som lönar sig i det långa loppet. Ergonomi handlar om att må bra. Att hålla sig frisk och inte bli utsliten. Du kan förhindra att personalen får musarmar och gamnackar, ibland kan det räcka med en ny stol. Läs mer om hur ergonomiska möbler kan vara till nytta. 

Utbudet av ergonomiska lösningar är stort. Det är inte bara bord och stolar som du kan ha nytta av, även om de kanske är de vanligaste. Tangentbord, datormusen och mycket annat kan vara ergonomiska. Det vill säga anpassade till människokroppen och inte tvärtom. Allt för länge har personalen på flera olika företag tvingat sina kroppar till onaturliga ställningar. Bara en sådan sak som att inte kunna justera stolar eller bord. Det är uppenbart att inte alla ser likadana ut. 

1931-2

Ett vidgat utbud

En av orsakerna till att allt fler väljer ergonomiska lösningar är att priserna har blivit mycket rimligare. Det är inte svindyrt att ge personalen något som de mår bra av. Naturligtvis kan det kosta en del att byta ut möblerna, men i det långa loppet så lönar det sig. Se det som en investering, vilket det faktiskt också är. Expressens artikel visar vikten av bra och billiga arbetsstolar. 

För det gäller att värna om din allra viktigaste resurs. Utan personalen så kommer du inte långt. Om de mår dåligt, sjukskriver sig eller inte orkar jobba i rätt tempo, så förlorar du pengar. Det har hjälpt till och med den mest själviske chefen att fundera på om ergonomi inte är den rätta vägen trots allt. Nu är ju de flesta inte sådana, utan de bryr sig om sina medarbetare. Samtidigt så är det dock ett faktum att arbetsplatsen blir mer effektiv och produktiv när de anställda mår bra. 

Efterfrågan har lett till större utbud. Idag kan du hitta ergonomiska möbler i flera olika utformningar. Inte bara olika modeller utan även färger och design. Ett snyggt kontor är inbjudande. Något som är speciellt viktigt om du har kunder som kommer på besök. Men återigen så har det visat sig att folk jobbar bättre om arbetsmiljön är trivsam. Snygga möbler, rätt färger på väggarna, lite levande växter och gärna några ljuddämpande åtgärder. 

1931-3

Bättre resultat med ergonomi

Det är inte bara på kontoret som du behöver bra bord och stolar. I ett laboratorium så både står och sitter folk ofta för att kunna jobba ordentligt. Även en fabrik har ofta behov av bra möbler eller utrustning för att personalen ska kunna ha en relevant men ändå ergonomisk arbetsposition. Till och med i ett kök så kan det göra stor skillnad. Godare mat med höj och sänkbara bord

Återigen så illustrerar detta poängen att en arbetare som har bra utrustning kan göra underverk. Till och med maten på ett sjukhus smakar bättre om personalen har bra bord och plats att jobba på. Ingredienserna är det allra viktigaste men om du inte har en bra omgivning för matlagning så kan de bästa råvarorna smaka dåligt. 

Med ergonomiska bord som är höj-och sänkbara så minskar även riskerna för skador. Oavsett hur lång personen som jobbar är så kan de alltid ha en bra ställning. Vissa moment kräver att du står upp medan andra kan utföras om du sitter på en hög pall, och så vidare. Detta minskar antalet sjukskrivningar, vilket kan ses som drivsporre. 

Den mänskliga faktorn

Maskiner klarar av att göra flera arbetsmoment i dagens samhälle. De flesta klarar sig inte utan elektroniska hjälpmedel. Datorer och mobiltelefoner räknas som ett måste, det är ingen som ens försöker sig på att driva en verksamhet utan dessa enheter. Inte bara behöver du dessa maskiner, de måste vara uppdaterade och ha moderna system installerade. 

Den allra viktigaste delen av ett företags framgångar förblir dock personalen. De som använder maskinerna, ställer allting samman och är stommen i en verksamhet. Därför borde det vara en självklarhet att de tas om hand på allra bästa sätt. Lika gärna som du ser över långtradarens motor och däck så måste du se till att personerna som jobbar för dig mår bra. 

Satsa på din personal

Det måste erkännas att de flesta arbetsgivare är uppmärksamma på de anställdas behov. Allt fler ger sina medarbetare olika förmåner, som lägger fokus på deras hälsa. Gymkort, massage, frukt och grönt till fikarasten, och så vidare. Det kostar pengar, men är värt varje öre. Något liknande kan sägas om ergonomiska möbler. Att investera i den rätta utrustning för de som sitter och jobbar är inte utan en viss kostnad. Men det du får tillbaka i gengäld är så mycket mer värt. Friska medarbetare som orkar med en hel arbetsdag. Färre sjukskrivningar och allmänt bättre hälsa. Och även bättre mat på sjukhuset.