E-juice och dess användning

E-juice är ett ämne som nyttjas i E-cigaretter för att kunna skapa den ånga som vi sedan suger i oss. E-cigaretter har kommit att få ett rejält uppsvinga de senaste åren och allt fler hoppar på denna fortsatt stigande trend. Främsta anledningarna tros bero på att detta är det mer hälsosamma alternativet för dig som rökare som vill undvika och komma ifrån tobaken. E-cigg nyttjas även i relation till den som önskar avvänja sig för att slutligen helt sluta röka. Marknaden för E-cigaretter har exploderat och idag finns det ett stort utbud att ta del av. Med allt från ett flertal nikotinhalter att välja mellan, till hundratals olika smaker är det möjligt att finna det som passar en själv.

E-juice och dess innehåll

E-juice, även mer vanligt kallat för E-vätska, är den vätska som nyttjas i E-cigaretter för att återskapa smaker i form av aromer som bildar en ånga som vi i sin tur andas in. E-juice kan köpas i en rad olika storlekar med allt från 50ml upp till 100 ml och för den som önskar kan du köpa små nikotinshots. Denna vätska innehåller en blandning av vegetabilisk glycerol samt propylen glykol, detta kallas för en PG/VG blandning. Den vegetabiliska glycerolen möjliggör att ångan kan bli fyllig och tjock medan propylen glykol är vår smaksättare vars egenskap är att förhöja smaken vi önskar få fram och urskilja. Med en blandning av dessa två ämnen kan vi framställa e-juice.

E-juice har kommit att blomstra

E-cigaretter har blivit något som allt fler nyttjar och marknaden har fullständigt exploderat. Detta återspeglas i det enorma utbud av e-juice som idag går att ta del av för den som önskar nyttja en e-cigarett. Vår flaska som innehåller e-juice fästs på vår e-cigarett där förbrännaren, som värms upp med hjälp av ett batteri, kan värma upp vätskan som vid uppvärmning skapar en ånga. Denna ånga inhaleras av användaren. Idag finns det möjlighet att vraka och välja mellan en mängd olika e-juicer i otroligt många olika smaker. Välj att se här på deras hemsida för att finna din smak. Med allt från smaker av rent tobak, till surt godis, till mentol, äpple, mango, blåbär till mint är vanliga smaker som toppar listorna.

Nikotin i dess olika styrkor

Smakerna är oändligt många och för den som önskar ha smak av rent tobak går detta att få och den som önskar smaker kan välja och vraka mellan hundratals. Utöver detta finns ytterligare en fördel med e-juice som allt fler vittnar om. E-juicer går att finna i olika halter av nikotin för att göra det möjligt att finna rätt styrka för en. Det är idag också möjligt att finna e-juicer som är helt fria från nikotin för den som önskar detta. Valmöjligheterna är många och en kan enkelt välja och vraka för att finna det som passar en bäst själv. Samtliga e-cigaretter drivs på watt och för den som önskar hög nikotinhalt bör välja en vape med låg watt och för den som önskar låg halt eller ingen alls kan välja en med högre watt.