Vem stipulerar villkoren för aktiviteter utanför arbetet?

Vi är medvetna om vad som gäller när vi är på jobbet. Arbetstider och annat blev vi informerade om när vi skrev på kontraktet. Efter några veckor är vi tillräckligt varma i kläderna för att också ha förstått de informella reglerna. Men vem bestämmer egentligen över vad man gör med kollegorna utanför arbetsplatsen?

Krasst sett kan man säga att det inte finns några regler för detta. Många gånger pratar man om ett professionellt förhållningssätt till kollegorna. Detta innebär att man har en mer formell kontakt med kollegorna. Anledningen till detta är enkel. Om något händer i relationen kan man inte avsluta den på samma sätt som i privatlivet.

Detta är en del av problematiken. En annan del är de aktiviteter som man gör tillsammans utanför arbetsplatsen. Detta kan inkludera flera olika saker, exempelvis afterwork, träning och sommaraktiviteter. Listan kan egentligen göras väldigt lång. På företag där många unga arbetar brukar man ta det ett steg längre. På dessa företag är det nästan kutym att hänga med kollegorna på restaurang några gånger i veckan.

Under dessa träffar gäller inte de villkor som kontrollerar din arbetsdag. Detta är både positivt och negativt. Du behöver exempelvis inte följa med om du inte vill. Det är inte direkt så att din chef kan tvinga dig. Samtidigt kräver vissa arbetsplatser mer eller mindre att man ska delta på vissa aktiviteter. Detta kan ses som problematiskt av anställda som har fullt upp med deras privatliv eller som av någon annan anledning inte vill delta.

Krasst sett brukar man ändå rekommendera att i alla fall delta på några aktiviteter. Du kan se det som ett tillfälle till att sätta på dig snygga kläder och lära känna dina kollegor lite mer på djupet.

Exempel på aktiviteter

  • Många företag är med i olika föreningar. Det kan exempelvis handla om idrottsturneringar för välgörenhet. Blodomloppet är ett exempel. Många företag deltar i en löprunda för att samla pengar till ideella organisationer som agerar blodbanker.
  • Afterwork är som sagt en annan populär aktivitet. Denna aktivitet kräver egentligen väldigt lite av dig som anställd. Du behöver bara följa med och socialisera i några timmar. Tilläggas bör dock att detta kan vara jobbigt för någon som inte trivs med kollegorna. I dessa fall får man helt enkelt bita ihop.
  • Utbildningsdagar är lite av en gråzon när det gäller aktiviteter utanför jobbet. En del utbildningar är nämligen inte obligatoriska för jobbet. Det kan dock vara så att en del av arbetslaget har efterfrågat en viss typ av utbildning. Företaget kan hörsamma dessa förslag samt betala denna utbildning för en del av personalstyrkan. Om du själv råkar tycka att detta är onödigt kan det vara svårt att motivera sig. Även här måste vi dock rekommendera dig att följa med de andra.
  • Just gråzonen mellan det obligatoriska och det frivilliga är inte alltid enkel att handskas med. Vi har tidigare rekommenderat dig till att se det som ett tillfälle till att klä upp dig. Vem vet, du kanske träffar andra intressanta personer? Det handlar ofta om att ta sig utanför den egna bekvämlighetszonen, även om det tar emot till en början.

Under sommaren brukar allt bli enklare, även jobbiga aktiviteter med kollegorna. Man slipper ta på sig en massa kläder samt oroa sig för snöoväder. Det räcker med att komma som du är, en svart hoodie är perfekt för sommarkvällar, på Dedicated finns det också gröna.

Det kan vara en bra idé att vara lite extra aktiv på jobbet under sommarmånaderna när du har extra mycket energi. Du kan därför skippa några aktiviteter när vintermörkret lägger sig över vårt avlånga land.